Route 35 / MBO XP

/Route 35 / MBO XP
Route 35 / MBO XP 2017-06-25T17:13:12+02:00

Route 35 / MBO XP

Het trajectbureau Route 35 is één van de maatregelen die opgenomen is in de samenwerkingsovereenkomst VSV 2016 – 2020. Op basis van de rendementen en de bijdrage aan het voorkomen van VSV in de jaren ervoor is er voor gekozen om MBO XP onder de koepel van Route 35 op te nemen zodat het totale aanbod voor de studenten met een vraag op het gebied van studieloopbaan op 1 centrale plaats geregeld kan worden. Zo kan er gewerkt worden aan een integrale aanpak om jongeren binnen het onderwijs te houden en te begeleiden naar een startkwalificatie.

Route 35 is een dienstverlenend bureau voor studenten zonder startkwalificatie van de MBO instellingen in regio 35 ( Rooi Pannen, ROC Tilburg en Helicon MBO Tilburg. In het licht van transitie jeugdzorg betekent dat er nauw samengewerkt wordt met de ketenpartners binnen de regio zodat de dienstverlening optimaal is door de korte lijnen. Het is inmiddels een volwaardig studiecentrum voor studenten van de 3 MBO instellingen binnen regio 35. Dit gebeurt zowel binnen de school door preventief te reageren bij verzuim door motivatieproblemen en / of  verkeerde opleidingskeuze  als buiten de school door jongeren zonder startkwalificatie terug te leiden naar onderwijs.

Route 35 heeft een eigen website waar informatie te vinden is over de diensten die het bureau aanbiedt en waar studenten voor een traject aangemeld kunnen worden.

 

Website Route 35

Website Route 35