Studenten op ROC Tilburg gamen voor hun eigen toekomst

/, Onderwijs-arbeidsmarkt/Studenten op ROC Tilburg gamen voor hun eigen toekomst

Studenten op ROC Tilburg gamen voor hun eigen toekomst

 

De economie draait op volle toeren. In veel sectoren hebben werkgevers moeite om goed geschoold personeel binnen te halen én binnen te houden. En dat terwijl de werkloosheid nog niet zo lang geleden enorm was. Ook onder jongeren.

Waar ben ik goed in? Welke baan past bij mij? Hoe zorg ik dat ik die baan krijg? Nog steeds vinden jongeren het lastig essentiële keuzes te maken. Rondom hun studie én hun werk. En wat nog veel lastiger is: dit in een CV op papier krijgen. “Wij merken dat studenten het schrijven van een CV zien als een ouderwets handeling,” vertelt Marion Kolster, projectmanager Voortijdig Schoolverlaten Regio 35 Midden Brabant

Gamen
Kolster: “Binnen het programma Switch kiezen we daarom voor iets dat veel beter aansluit bij de taal- en belevingswereld van jongeren: gamen. Met de game Rady4Work hopen we dat er een opening komt om wel het gesprek met de jongeren aan te gaan en zo samen te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. De laagdrempeligheid van de trainers van Ready4Work hebben daar een positieve invloed op. Verder is het erg aantrekkelijk dat studenten ook meteen gestimuleerd worden om in gesprek te gaan met de werkgever als er een match is. De arbeidsmarkt en alles wat zich daar af speelt is voor de MBO-er heel belangrijk. Uiteindelijk is dat de plek waar je je kennis en kunde kwijt kunt.”

“21st century skills”
Directeur Otto van de Sanden van communicatiebureau Attacom uit Tilburg is nauw betrokken bij het VSV initiatief in regio 35 initiatief. Van de Sanden legt uit: “Veel jongeren vinden het nog best lastig om te benoemen waar ze goed in zijn. Of wat ze echt leuk vinden. Ready4Work helpt om dat zichtbaar te maken. Daarnaast sluit gamen natuurlijk helemaal aan bij de belevingswereld van de jongeren van nu. Iedereen kan meedoen. Registreer je op www.ready4workNB.nl en ga aan de slag.”

2017-12-17T20:36:35+01:00 10 december 2017|Jongeren, Onderwijs-arbeidsmarkt|0 Comments

Leave A Comment