Grip op ongrijpbaar pesten. Studiedag 1-11-2017

/, Professionalisering/Grip op ongrijpbaar pesten. Studiedag 1-11-2017

Grip op ongrijpbaar pesten. Studiedag 1-11-2017

Scholen zijn verplicht om een pestprotocol te hebben. Sue Young en Danny Janssen laten deze dag zien hoe pestgedrag aangepakt kan worden.
Deze methode werkt met de Supportgroep-aanpak, waarbij op een oplossingsgerichte manier pestgedrag omgezet wordt in positief en betrokken gedrag in de klas. In deze door Sue Young ontwikkelde aanpak wordt niet gesproken over ‘pesten’ en ‘schuld’. De supportgroep zorgt ervoor dat de rest van de klas meegaat in een positieve spiraal.
Sue Young zegt hierover: ‘Scholen die werken volgens de oplossingsgerichte aanpak, streven niet alleen naar het verminderen van pesten, maar ook naar het creëren van een klimaat waar pestgedrag nooit een kans zal krijgen.’

Danny Janssen is jarenlang zowel in binnen- en buitenland bekend als een ervaren spreker over het oplossingsgerichte gedachtegoed. Blind en belezen, bescheiden en begeesterd. Na 45 jaar nog steeds actief als psychotherapeut. Zijn lezing gaat over hoe boor je krachtbronnen aan bij mensen. Hoe doe je dat specifiek bij leerlingen van 4 t/m 20 jaar. Mensen nemen het woord probleem veel te snel in de mond. Je kunt beter de energie stoppen in het realiseren van de oplossing. ‘Ik heb enkel ‘geluk’ gehad om blind te worden en daardoor beter te begrijpen hoe mensen met moeilijkheden zich voelen’, verduidelijkt Danny Janssen.

Meer informatie en aanmelden kunt u middels deze link.

2017-06-25T16:09:35+02:00 25 mei 2017|Evenement, Professionalisering|0 Comments

Leave A Comment