Even voorstellen: Oscar Brug, projectleider Intergrip

/, overstap vo-mbo/Even voorstellen: Oscar Brug, projectleider Intergrip

Even voorstellen: Oscar Brug, projectleider Intergrip

“Ik ben de ogen en oren van het team. Samen met mij zorgen ontwikkelaars, sales mensen en de helpdesk dat de gebruiker het systeem ten volle kan benutten.”

Intergrip, het portaal met verschillende softwareoplossingen binnen het onderwijs is sinds eind 2017 ook in gebruik genomen door Regio 35. De Overstap vo-mbo en het Digitaal Doorstroomdossier zijn de belangrijkste software modules. De Overstap zorgt dat leerlingen in beeld blijven en moet daarmee voorkomen dat er leerlingen buiten de boot vallen. Oscar Brug is sinds januari 2018 projectleider bij Intergrip en heeft verschillende regio’s onder zijn vleugels, waaronder Regio 35.

Een spil tussen onderwijs en techniek
Met zowel een technische- als een onderwijsachtergrond past Oscar mooi in deze functie waarin hij tussen ontwikkelaars en gebruikers in staat. “Om het systeem aan nieuwe gebruikers te introduceren geef ik trainingen. Daarnaast ondersteun ik de diverse gebruikers op verschillende manieren om te zorgen dat zij eruit halen wat erin zit en de uitdagende en ambitieuze VSV doelen behaald kunnen worden.” Zo is het ophalen van feedback van groot belang waarvoor Oscar regelmatig aansluit bij decanenkringen binnen zowel het vo als mbo. “Deze ervaren gebruikers delen hun kritische blik met mij en komen ook vaak met voorstellen ter verbetering. Het is waardevolle informatie. Ik koppel het terug zodat door de programma eigenaren onderzocht kan worden hoe dit geïmplementeerd kan worden.”

Ondersteuning, faciliteren en signaleren
Daarnaast heeft Oscar ook consultancy taken binnen Regio 35. “Ik faciliteer en ondersteun Marion Kolster, de regio coördinator VSV. Ik voorzie haar van rapportages, analyses, informatie en advies. Zo krijgt zij alle relevante zaken in beeld en kan ze er adequaat op anticiperen.” Ook andere partijen worden voorzien van Oscars signaleringen. Ze krijgen een periodieke mailing met rapportages en informatie waarop wellicht actie nodig is. “Naar aanleiding van zo’n mailing krijg ik ook vaak weer veel ondersteunings- en informatievragen terug. Zo houden we elkaar bezig en veel belangrijker nog, de leerlingen in beeld.“

Enthousiaste aanpak
Over de regio kan hij zeggen dat er heel veel gebeurt. VSV wordt uiterst serieus genomen door degenen die er op gedreven wijze met elkaar aan werken. Een voorbeeld hiervan is de aanpak omtrent het Digitaal Doorstroom Dossier. “De regio staat qua hoeveelheid werk momenteel in mijn top drie. Een mooie regio om mee te werken, met betrokken mentoren, decanen en leerplichtconsulenten die me door het voelbare enthousiasme echt energie geven.”

In contact komen met Oscar?
06-20369471 o.brug@intergrip.nl

2018-04-10T07:33:46+02:00 9 april 2018|Cijfers, overstap vo-mbo|0 Comments

Leave A Comment