Aanpak VSV 2017-06-08T17:42:50+02:00

Vooral samen verantwoordelijk:
een stip op de horizon op de weg naar 2020

Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat de landelijke vsv-teller momenteel op 24.340 staat. Een geweldige prestatie waar ook RMC regio 35 haar steentje aan heeft bijgedragen.
De periode 2012 – 2016 is afgesloten met een stijlvol online magazine boordevol good practices met als doel actueel te blijven in de vervolgaanpak vsv.

Niet alleen de jongeren hebben behoefte aan het voelen van de relatie met hun school, medestudenten en docenten, ook de medewerkers binnen de scholen, de gemeente en de zorg hebben behoefte aan het voelen van de samenwerking. Deze verbinding is nodig, zodat we samen de volgende stappen op het gebied van vsv kunnen zetten.

Door deze inhoudelijke relatie ontstaat er een klimaat waarin we elkaar binnen de vsv-aanpak stimuleren en het beste in elkaar naar boven halen. Met als hoofddoel dat alle jongeren kunnen werken aan hun talentontwikkeling om zo op te groeien tot burgers die erbij horen en die meedoen in de maatschappij waarin ze leven.

Het is dus van belang dat de focus de komende jaren ligt op het inhoud geven aan relaties, verbindingen en aan de integrale samenwerking om nog beter en preventief aan de slag te zijn met VSV.

Vanaf 1 augustus 2016 is het nieuwe plan van maatregelen 2020 van kracht gegaan en kunnen de scholen de komende vier jaar samen met de gemeente Gilze-Rijen, Dongen, Waalwijk, Loon op Zand, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Tilburg aan de slag om ervoor te zorgen dat het aantal vsv’ers nog verder daalt.

De website vsvregio35.nl vormt hierbij een belangrijk platform voor het volgen van de actuele ontwikkelingen en voor het inspireren en motiveren van elkaar om zo samen verder te bouwen aan een stevig fundament voor iedere jongere. Want iedere jongere heeft recht op zijn kans om zijn eigen plek in de samenleving te vinden.

Met vriendelijke groet,

Marion Kolster & Harry Hageman
06-4101 1189    06-2611 2544

Inschrijven

Nieuwsbrief

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in
Inschrijven

Een initiatief van